Lengőajtó
Merevszárnyas kivitel 

Nagy igénybevételre, élelmiszeripari alkalmazásokhoz

Merevszárnyas lengőajtóinkat minden esetben megrendelésre, egyedi méretben gyártjuk. Minden egyes alkatrésze megfelel a legszigorúbb élelmiszeripari lvárásoknak. Egyetlen eleme sem tartalmaz korrodáló alkatrészt, a kapulap anyaga 10 vagy 15mm vastag, nagy kopásállóságú,  speciális polietilén lap. (A húsipari műanyag vágófelületek is ebből az anyagból készülnek.) Betekintő ablakunk 300mm átmérőjű kör alakú, vagy 300x600mm ovális  polikarbonátból készül. (A töréssel járó szilánkok szétszóródását elkerülendő.) Az ajtók zsanérjai nagy igénybevételnek kitehető kompozit alapanyagból készül és 90fokos nyitásnál automatikusan kitámasztja az ajtólapot.  Az ajtólap kérésre körben tömítéssel, külön koptató övvel felszerelhető. (Kocsik közlekedése.)

Lengőajtóinkat három különböző kivitelben gyártjuk, melyek eltérő műszaki tartalmat és ehhez igazodó árszínvonalat képviselnek.

 

4015 típus

Az ajtólap 15 mm vastag, zsanér oldalon teljes hosszban 40mm vastagságú erősítéssel, súlytól
függően 2 vagy 3 db zsanérral ajtólaponként. Alapesetben 300x600mm méretű polikarbonát
betekintő ablakkal, ajtóél tömítés nélkül készítjük.
A 4015 típus a legmasszívabb, legigényesebb kivitelű lengőajtónk.

 

 

1215 típus

Az ajtólap 15 mm vastag, zsanéroknál félkör alakú 40mm vastagságú erősítéssel, 3 db zsanérral ajtólaponként. Alapesetben 300x600mm méretű polikarbonát betekintő ablakkal, ajtóél tömítés nélkül készítjük. A 1215 típus a 4015 típushoz hasonlóan 15 mm vastag ajtólappal készül, tehát kopásállóságuk megegyezik. A zsanérok beépítésénél alkalmazott félkör alakú erősítések alkalmazásával elértük, hogy hasonló műszaki tartalom mellett kedvezőbb áron és rövidebb szállítási határidővel tudjuk kiszolgálni megrendelőinket.

 

 

1510 típus

Az ajtólap 10 mm vastag, zsanéroknál félkör alakú 40mm vastagságú erősítéssel, 3 db zsanérral
ajtólaponként. Alapesetben 300x600mm méretű polikarbonát betekintő ablakkal, ajtóél tömítés
nélkül készítjük.
A 1510 típus a 1215 típushoz hasonlóan készül, az ajtólap vastagsága csökkent 10mm-re.
A vékonyabb ajtólap miatt nem olyan merev, mint a 15-ös lap, de ez csak nagyobb ütközések
alkalmával jelentkezik. Ez a legkedvezőbb árfekvésű lengőajtónk.

 

Mindhárom típus rozsdamentes, a zsanérokon kívül résmentes, élelmiszeripari kivitelû!Tokszerkezet

Szendvicspanelből készült falszerkezet esetén javasoljuk a nyílás 2mm vastag rozsdamentes lemezből készült U-profillal történő három oldali szegését, a zsanérok rögzítése ezen U-profilra történik. Tégla illetve egyéb, hagyományos falszerkezet esetén javasoljuk a zsanérok alá alátétlemez szerelését. (Megrendelés előtt tisztázandó!)

 

Méretek

Nyílásméreten egy adott nyílás tokszerkezetének készre szerelése (szegés, vakolás, burkolás) után maradó nettó méreteket értjük. AxB  (Tok belméret, feltételezve hogy a függőleges élek a vízszintessel 90 fokos szöget zárnak be.) Az áthaladási méret ennél kisebb! (55mm-rel) 
Standard esetben az ajtók hézagai az alábbiak szerint alakulnak:
alul-felül 10-10mm, zsanér oldalon 7mm, zsanérral szemközti oldalon 10mm, de tetszőlegesen kialakítható.
Extrák:

 

Ajtóél tömítés "A" típus

3mm vastag fehér élelmiszeripari szilikon gumi kerül az ajtó élében kialakított nútba beépítésre.

 

Ajtóél tömítés "B" típus

habosított gumi kerül az ajtó élében kialakított nútba beépítésre. Előnye, hogy sérülés esetén a tömítés könnyen cserélhető. Hátránya hogy nem élelmiszeripari anyag.

 

 

 

Ajtóél tömítés rendelése esetén kérem vegyék figyelembe az alábbi szempontokat:


Standard esetben az ajtók hézagai a fentebb található méretek bekezdés szerint alakulnak. Attól, hogy a zsanérral szemközti élet tömítjük, a másik három él tömítetlen marad, így a tömítettség jelentősége kicsi. Az ajtóél tömítése véleményünk szerint felesleges hibaforrás, különösen kézikocsik közlekedése esetén a tömítés kiszakadhat, megrongálódhat, cserére szorul. Tömítés nélküli használat esetén az ajtóélben kialakított nút sérülhet, melynek következtében új tömítés beépítése nehézkessé válhat.
Ajtóél tömítés rendelését nem javasoljuk!

 

Körablak

Igény esetén 300x600 ovális betekintő ablak helyett 300mm átmérőjű kör alakú ablak beépítése lehetséges.

 

 

Koptató öv

Kézikocsik közlekedése esetén javasolt 100mm széles, 10-15mm vastag PE csík kerül az ajtólapon felszerelésre, mely megfelelő magasságban elhelyezve megvédi az ajtólapot illetve a betekintő ablakot a sérülésektől. Rendeltetésszerű használat mellett az ablakot ütés, nyomás nem érheti.

a

Színek

Alapesetben natúr fehér, illetve zöld színben készítjük, lehetőség van kék, sárga, piros ajtók készítésére is, ez esetben hosszabb gyártási határidőre kell számítani. Puhaszárnyas kivitelNagy áruforgalmat lebonyolító helyszíneken

A szabad nyíláson áramló hőmennyiség 80- 90 %-a megtakarítható
- védelem por, zaj, huzat ellen
- bogarak, rovarok, madarak berepülését megakadályozza
- könnyű átjárhatóság hosszú élettartam folyamatos használat mellett
- alkalmazható szélsőséges hőmérsékleti viszonyok esetén is
- esztétikus és higénikus kivitel magas fényáteresztő képességgel
- rugóerő helyes beállításával az ajtó hatásosan ellenáll a huzatnak
- könnyű tisztíthatóság
- hézagmentes lezárást biztosít
- könnyű beszerelhetőség
- egyedi igény alapján tetszőleges méretben is készülnek (4 x 4 méter felett is)


Figyelem! Általános méretezési szabály, hogy az ajtó nyitás irányú terhelést az ajtólap zsanér oldali harmadában illetve a betekintő ablak tartományában nem kaphat. Az ajtók zsanérjai 90 fokos nyitást és kitámasztást tesznek lehetővé. A 90 fokot meghaladó nyitás és a zsanérhoz közeli erőhatás esetén fennáll a zsanér törésének lehetősége. Amennyiben fennáll a 90 fokon túli nyitás lehetősége ott ajtóütközőt kell alkalmazni. Az adott körülményeknek illetve igénybevételnek megfelelő kivitel kiválasztása megrendelő feladata és felelőssége, kivéve személyes felmérés alapján javasolt és elfogadott kivitel megrendelése és beépítése esetén! A nem megfelelő beépítés és alkalmazási körülmények esetén garanciát nem vállalunk.

Minél több információt szolgáltat nekünk a beépítési körülményekről, annál jobb, az adott célra megfelelő kivitelű lengőajtót készítünk Önnek.

Mai látogatók: 31
Összes látogató: 317
kulcsszavak: lengőajtó, lengőajtók, élelmiszeripari, polietilén,merevszárnyas,merevszárnyú , ütközésvédelem, ütközésvédelmi elemek, szalagfüggönyök, szalagfüggöny, hűtőkamrák, hűtőkamra, flip-flap door, swing door, pendeltür